--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Zakup Insigni - pytania

ODPOWIEDZ
arek
Nowicjusz
Auto: vectra c
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2015
Miasto:

Re: Zakup Insigni - pytania

Post autor: arek » 2 mar 2014, o 20:45

no właśnie mi się wydaje że to autko już trochę stoi bo poprzednie fotki były na dworze a tam drzewa jeszcze zielone :)tylko dlaczego tak długo czeka na nowego właściciela? facet w opisie zapewnia że wszystko jest ideał i że śmiało można podjechać do ASO w opisie ma nawet że posiada taką opinię z ASO skoro jest taki pewny auta to isia powinna być wporządku

jaromat

Post autor: jaromat » 2 mar 2014, o 20:48

arek pisze:no właśnie mi się wydaje że to autko już trochę stoi bo poprzednie fotki były na dworze a tam drzewa jeszcze zielone :)tylko dlaczego tak długo czeka na nowego właściciela? facet w opisie zapewnia że wszystko jest ideał i że śmiało można podjechać do ASO w opisie ma nawet że posiada taką opinię z ASO skoro jest taki pewny auta to isia powinna być wporządku
jedz i sprawdz,i nie zaluj kasy na sprawdzenie

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 2 mar 2014, o 20:54

arek pisze:w opisie ma nawet że posiada taką opinię z ASO skoro jest taki pewny auta to isia powinna być wporządku
Każdy handlarz tak napisze/powie.
3. 28.09.2012 przy przebiegu 112 596 km
4. 03.08.2013 przy przebiegu 178 512 km
Ponad 60 tyś km pomiędzy ostatnimi przeglądami, gdzie wg ASO należy robić co 30 tyś km. Ktoś niezbyt zadbał o to. No chyba, że zrobił przegląd bez wpisu.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

arek
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: arek » 2 mar 2014, o 21:23

czy w aso sprawdzą mi w bazie danych czy te wpisy są prawdziwe? podoba mi się jeszcze jedna isia i to w podobnej cenie ale krajowa i z niższym przebiegiem http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0cdti ... 18061.html tu chyba będzie łatwiej odkryć historię samochodu

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Rok produkcji: 2020
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 2 mar 2014, o 21:32

W ASO sprawdzą całą historię pod warunkiem ,że była serwisowana

Awatar użytkownika
alex_k
Użytkownik
Auto: Opel Insignia ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2012
Miasto: Bielsko-Biała
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: alex_k » 2 mar 2014, o 23:25

Przepraszam Cię arek, ale nie bądź frajerem. Nie przypalaj się i nie wierz w cuda. Jak są wątpliwości to nie kupuj. Wszystkie wątpliwości rostrzygaj na niekorzyść auta. Handlarz chce zarobić. Powie ci co chcesz usłyszeć. Parę dni temu rozmawiałem z znajomym który ciagnie auta. Aby na aucie zarobić nie mozna mieć skrupułów. On nie kupuje bitych bo nie ma warsztatu. Za to ściąga z licznika srednio 200 tys. Mowił mi ze większość kupców to debile. Ważne zeby auto miało bajery. Większość kupuje kazdy kit. Nieraz fura rozkracza sie 2 km po zakupie.

Dobra rada: szukaj od prywatnego właściciela. Teraz jest czas ze pierwsi właściciele zaczynają sprzedawać. Lub jakiś bardziej pewny system jak g2. Malo jest takich aut ale warto poszukać poczekać i trochę wiecej zapłacić.

Wysłane z mojego GT-I9505
Ostatnio zmieniony 3 mar 2014, o 06:57 przez alex_k, łącznie zmieniany 2 razy.
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Rok produkcji: 2020
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 3 mar 2014, o 04:40

wojtassss pisze:W polskim ASO sprawdzą Ci historię auta serwisowanego w Polsce. Jeżeli inny kraj to trzeba dzwonić do tamtejszego ASO.
Nic nie trzeba dzwonić. Aso w Polsce bez problemu wydrukuje historię . Aczkolwiek może nie być w języku polskim

marcinsobi

Post autor: marcinsobi » 3 mar 2014, o 10:50

możne po prostu nie chcą w ASO Szczecin widzieli wszystkie moje wizyty w aso SE

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 3 mar 2014, o 12:11

arek pisze:Witam zamierzam kupić insignię kombi mam parę na oku tylko nie wiem czy to dobre egzemplarze podam linki do stronek może ktoś był je oglądać, rozmawiałem ze sprzedającymi i wszyscy zapewniają że auta są super, ceny podobne nie wiem co wybrać może doradzicie będę bardzo wdzięczny.
http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-n ... 17088.html
http://otomoto.pl/opel-insignia-160km-x ... 16998.html
http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0cdti ... 18061.html
Trójka ładnie wygląda, tylko dowiedz się dlaczego został zarejestrowany w tym roku?
Bowiem sądząc po tablicach rejestracyjnych rejestracja nastąpiła w SWD w lutym tego roku :)

Zobacz na pieczątce jakie jest ASO, zadzwoń i niech potwierdzą, że tego dnia auto o takich numerach i takim przebiegu było u nich serwisowane. Ja tak zrobiłem, bo dziś nikomu nie można ufać.
Ciekawi mnie czemu ten SWD był "przed chwilą" zarejestrowany... dopytaj właściciela. Jak zacznie kręcić to podziękuj, albo spytaj o VIN, będzie wiadomo, czy krajowy, czy Niemiec z cofniętym licznikiem.

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 3 mar 2014, o 13:28

Jak w leasingu to pasuje, gorzej jak coś kręci i dopiero co go sprowadził, bo handlarz to takie byd...ę, które nie ma skrupułów.

arek
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: arek » 3 mar 2014, o 13:33

rozmawiałem z właścicielem 3 insigni jest nim komis właściciel powiedział że auto kupione jest we Wrocławiu i tam też było użytkowane przez jakiegoś właściciela firmy a samochód kupił chyba właściciel komisu i przerejestrował na siebie. Tylko tam jest 130 koników a gdzieś na forum czytałem że auta z kupione w Polsce mają wadliwą skrzynię.

Luk
Użytkownik
Auto: opel
Rok produkcji: 2013
Miasto:
Otrzymał  piwo: 6 razy

Post autor: Luk » 3 mar 2014, o 13:58

W 130 była montowana skrzynia M32 która krótko mówiąc jest wadliwa sama w sobie i kraj zakupu nie ma znaczenia. Chyba że to zdławiona 160 to ma skrzynię F40, ale takich chyba w PL nie sprzedawali.

arek
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: arek » 3 mar 2014, o 14:09

Więc nawet jeśli auto byłoby godne uwagi to czy warto kupić samochód z taką skrzynią biegów no i jak to sprawdzić chyba tylko po vinie.

Luk
Użytkownik
Miasto:

Post autor: Luk » 3 mar 2014, o 14:16

Są osoby które na tych skrzyniach przejechały ponad 300 tys i nic, wszystko gra. Jeżeli samochód godny zakupu i zastosujesz się do kilku wskazówek o których możesz poczytać np skrzynia-biegow-f16.html to powinno być ok. Ale jak to z autami bywa możesz trafić na kiepską sztukę i nic wtedy nie pomoże.

arek
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: arek » 3 mar 2014, o 14:29

Ta insignia http://axon-cars.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=91 podoba mi się najbardziej tylko trochę zniechęciliście mnie pisząc że przebieg może być kombinowany, tylko ile ktoś może cofnąć licznik jeśli auto ma nakręcone 182 tyś a pierwsza rejestracja była w 20.05.2011.tylko nie wiem czy cena jest adekwatna do przejechanych kilometrów, wyposażenia i rocznika a cena to 59tyś coś tam pewnie można by urwać.

Luk
Użytkownik
Miasto:

Post autor: Luk » 3 mar 2014, o 14:39

kilka stron wcześniej lgruszkos wrzucił takie auto http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-n ... 72006.html
Peja pisał że widział a4 z 2011 miała chyba 370 tys. Więc równie dobrze może mieć 2 razy tyle najechane. :D

bolek

Post autor: bolek » 3 mar 2014, o 18:59

arek pisze:Ta insignia http://axon-cars.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=91 podoba mi się najbardziej tylko trochę zniechęciliście mnie pisząc że przebieg może być kombinowany, tylko ile ktoś może cofnąć licznik jeśli auto ma nakręcone 182 tyś a pierwsza rejestracja była w 20.05.2011.tylko nie wiem czy cena jest adekwatna do przejechanych kilometrów, wyposażenia i rocznika a cena to 59tyś coś tam pewnie można by urwać.
Arek pomyśl jeszcze tak ,kupisz auto za przebiegiem 190tyś.km i zrobisz 70 czy 80tyś.km,komu sprzedasz auto z przebiegiem ok 300tyś.km w Polsce? Taka Insignia będzie warta za 2 lata 20 tysięcy złotych.Szukaj czegoś z przebiegiem 100-120tyś.km,lepiej dorzucić te 4 tyś.zł ,aby później nie być tzw ostatnim właścicielem.W PL jak auto ma 250-300tys.km jest niesprzedawalne,taki mam chory rynek.

yarek82

Post autor: yarek82 » 3 mar 2014, o 20:46

bolek jak będzie sprzedawał przy 300k to cofnie licznik do 200k i będzie szukał jelenia :lol:
taki mały żarcik ;)
ja mam u siebie ponad 200k i mam to w d.... . nie ważne co się kupi używanego, to za 2-3 lata będzie to warte śmieszne pieniądze, ceny lecą na łeb na szyje :D

jaromat

Post autor: jaromat » 3 mar 2014, o 20:54

yarek82 pisze:bolek jak będzie sprzedawał przy 300k to cofnie licznik do 200k i będzie szukał jelenia :lol:
taki mały żarcik ;)
ja mam u siebie ponad 200k i mam to w d.... . nie ważne co się kupi używanego, to za 2-3 lata będzie to warte śmieszne pieniądze, ceny lecą na łeb na szyje :D
to prawda,ja przez 4 lata 10 kola euro w plecy ehh,myslec o tym mi sie nie chce

arek
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: arek » 4 mar 2014, o 15:31

dzisiaj sprawdzałem w aso inskignie http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0cdti ... 18061.html wszystko w najlepszym porządku auto ma faktycznie przejechane 103tyś i nie było w nim żadnych napraw blacharskich ale jest jeden minus skrzynia M32.Nie wiem czy warto pakować się w zakup auta z taką skrzynią. W serwisie faktycznie przyznali że skrzynie lubią się sypać między 100 a 150 tyś koszt naprawy to około 2500 zł.Sypią się tam tylko łożyska i podobno po wymianie tych łożysk nie ma z tą skrzynią już problemów. Szkoda bo autko jest super

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup Insigni”