Tylko ciekawe jest czemu po zakupie auta, a przed wymianą oleju nie waliło błędu ?
Uszczelka była miękka jak pisał Damian a to znaczy , że była wymieniona bo przy tym przebiegu nie możliwe by nie stwardniała . Sprzedawca stwierdził że nie wie co to jest , lub udał , że jest zielony , a jednak uszczelka była wymieniona ,
Też może być , że zamaskował problem jakimś "klajstrem" i sprzedał auto z wadą .
Damian ową płukanką usuną "klaster" i komunikat powraca .
Nie jest tu winien ani olej , ani Płukanka , ani serwis Krasne .
Trzeba by było sprawdzić numery części na słupku, misce oleju , głowicy , czy pochodzą od tego modelu , bo moze gość zrobił szybki remont i sprzedał pozbywając się problemu .
Oby nie , ale nie można wykluczyć , a widać po wymianie uszczelki że gość się wypiera że nic nie wie .
Uszczelka przy 170 jest zawsze twarda , bo działa na nią czas i ilość oleju z ON .
Raz w sklepie sprzedałem sprzęgło Sachsa do Polo 1,6 , dobrane z katalogu i nr silnika , za 2 dni gość z morda że mu wyrwarło dziurę na koszu , "ło matko św .myślę... tero bydzie sie działo"
Jeszcze raz numery i się zgadza , poprosiłem o nr skrzyni i w raz z hurtownią znaleźliśmy przyczynę, skrzynia była od 1,4 , a do 1,4 jest mniejsze sprzęgło / docisk i tarcza / .
Trzeba szukać wszędzie , w takich przypadkach .
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 30 lip 2017, o 14:38 przez Bodex, łącznie zmieniany 1 raz.