Cena rozsądna tylko czy pewne, że to oryginał?dare50 pisze: ↑4 sty 2025, o 11:18Jak by co przetwornica do przeflufta w rozsądnej cenie![]()
https://m.olx.pl/d/oferta/modul-przetwo ... urce=siren
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
-
Roby
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Łódź
Re: AFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
No niby wygląda, ja też jak mi padła szukałem i znalazłem na outlecie za 400 ori tak że czasami się zdarza
-
mrBoom998
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Zamość
Witam. Mam problem z lewa lampa, gdy jadę a długich i wrzuca błąd i lampa gaśnie, włączenie na manual włącza ja na kilka sekund i znowu gaśnic, dzieje się tak tylko przy jezdzie na długich ze gaśnic, bez długich wyrzuca błąd ale działają obie i wtedy długich już nie odpalę. Potrafi ktos pomoc?
-
Eyell95
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Kielce
Trzeba być chyba elektrykiem żeby samemu to zrobic, otworzyc pewnie klosz itd ...
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Hehe elektrykiem
Elektryk to chyba do tych aut co mają tablice zielone

Elektryk to chyba do tych aut co mają tablice zielone
-
jamjestzwolin
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Żyrardów
Witam, wyskakuje mi błąd ,,sprawdź układ adaptacyjnych reflektorów" mimo, że mam zwykłe lampy halogenowe i wg VIN takie też powinny być. Ponadto nic nie wskazuje na jakąkolwiek przeróbkę. Szukam jakiegoś rozwiązania, bo jest to dość wkurzające.
-
Chcę kupić Insignie
- Nowicjusz
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 4 razy
Mi nie działa cała lewa lampa. Ani pędy, ani mijania, ani drogowe. Podpowiecie coś?
-
funeral
- Nowicjusz
- Miasto: Luboń
Czesc. Sprawa z moją Insignia wygląda tak. 2009 rok, przedlift, lampa bixenon. Od dłuższego czasu, gdy światła mam ustawione na auto i włączą się światła drogowe (długie), to po jakiejś minucie może dwóch wyskakuje błąd „sprawdź układ adaptacyjny świateł”. Długie gasną, nie można ich włączyć póki się nie wyłączy silnika. Ogólnie prawe światło długie nie działa, jakby przesłona była zablokowana. Czy jedno z drugim się w tym przypadku łączy? Przy otwieraniu auta mam jakby test świateł więc widzę że soczewki z przodu idą normalnie góra dół lewo prawo.
-
Papajpan
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Schwäbisch Hall
Panowie a w ogóle jakie są tam te soczewki/projektory Hella w środku?
-
Makos666
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: RADOM
Wymiana zawieszenia równa sie zawsze z kalibracja ksenonow. Czy jak wymieniasz wachacze łączniki, tuleje to ułożenie samochodu jest inne i potrzeba jest kalibracja.xmax pisze: ↑30 sie 2020, o 19:25Jaki związek może mieć wymiana amortyzatorów z tyłu na problem z afl ? Fakt, tył jest lekko niżej teraz, jak jadą 4 osoby to w zakrętach, lub na górkach wyskakuje błąd ale po sekundzie czy dwóch znika.
Czy to, że tył jest lekko niżej powoduje błąd ? W sumie to poziomowanie jest od tego żeby wyrównać, jak np auto jest załadowane.
Edit:
Dodam jeszcze, że nie raz jadąc na urlop, auto było tak pełne, że tył się prawie po ziemi wlókł i problemów nie było.
- xmax
- Forumowicz
- Auto: Vauxhall Insignia
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Londyn / Białystok
- Otrzymał piwo: 1 raz
Dzięki za odpowiedź ale od prawie 3 lat już mam inne auto, tzn insignie B. Nie pamiętam jak ogarnąłem ale na pewno nie robiłem żadnej kalibracji. Coś chyba przy czujniku grzebałem z tyłu.
-
wito74
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A MY2016
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kraków-Helsinborg
Witam wszystkich, jestem świeżym posiadaczem iski i nie wszystko jeszcze ogarniam. Mam w ustawieniach takie menu
Nie za bardzo wiem po co ono jest bo nic tam nie mogę zmienić. Z tego co wyczytałem AFL jest aktywne jak sterowanie światłami jest ustawione na auto. Może ja coś źle robię że nic tu nie mogę zmienić a może te ustawienia są bo są 
W instrukcji nic na ten temat nie znalazłem.
W instrukcji nic na ten temat nie znalazłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Krzak
- Nowicjusz
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Miasto: Rzeszów
Cześć wszystkim, przeglądałem cały wątek o AFL i nie tylko ten i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania i nie znalazłem podobnego przypadku.... Co 2 sekundy na desce pojawiaja się komunikaty "sprawdź układ poziomowania reflektorów" i "sprawdź układ adaptacyjnych reflektorów" i znika i znowu się pojawia, światła działają normalnie dlugie, krótkie, doświetlanie zakrętów także, poziom mija się przy odpalaniu samochodu, płytka poziomująca na miejscu.... Wszystko zaczęło się jakieś 2 dni temu
Gdzie szukać przyczyny? Coś z elektryką? Wtyczki, przewody?
Gdzie szukać przyczyny? Coś z elektryką? Wtyczki, przewody?
-
Filemon22
- Nowicjusz
- Kod silnika: B20NHT
- Miasto: Kawęczyn
- Postawił piwo: 1 raz
Insignia A i błąd u0181-00 utrata komunikacji. Możliwe że to przez brak płytki przy przednim czujniku? Czy kopać głębiej do modułu przy kierownicy i tam szukać czegoś? Oczywiście świateł drogowych brak. Doświetlenie żarówki sprawne bo na krótko sprawdziłem. Biletu nie da się skasować Opel comem. Przy odpaleniu światła świecą jednakowo poziomowanie nie działa
-
Filemon22
- Nowicjusz
Dobra. Płytka zamontowana i dalej brak komunikacji i brak długich świateł
-
Filemon22
- Nowicjusz
Czyta ktoś wgle to forum? Bo z chat”u odsyłany jestem do postu z którego niewiele się dowiaduję. Same ogólniki. Ale idąc dalej. Wyszło że nadal
Jest brak komunikacji z modułem więc dokopałem się do modułu od poziomowania (ten który jest przy lewym kolanie przy kierownicy za modułem komfortu) dwie wtyczki wyjąłem ale ze zdjęć Google widzę że on jest jeszcze na dwóch śrubach od boku (tak jakby od strony błotnika) jak te śruby się odkręca? Czy to się jakoś bez tego wyciąga?
Jest brak komunikacji z modułem więc dokopałem się do modułu od poziomowania (ten który jest przy lewym kolanie przy kierownicy za modułem komfortu) dwie wtyczki wyjąłem ale ze zdjęć Google widzę że on jest jeszcze na dwóch śrubach od boku (tak jakby od strony błotnika) jak te śruby się odkręca? Czy to się jakoś bez tego wyciąga?
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
A co jest prawny obowiązek czytania tematu/forum i odpowiadania na posty ? jak można być tak bezczelny ?
-
Filemon22
- Nowicjusz
Wnoszę w takim wypadku w ramach pokuty o bana. A wracając do tematu gdyby ktoś potrzebował. Moduł trzeba mocnej szarpnąć tak jakby centralnie do „siebie” i wyjdzie. Nie siedzi na żadnych śrubach. Pozdrawiam. Pytanie kolejne. Zamówiłem moduł z tymi samymi nr. Czy po montażu będzie wymagana jaka kalibracja? Czy sama się zrobi?
-
Maczug
- Nowicjusz
- Miasto: Rosnówko k.Poznania
Trudno się przekopać przez ponad 70str. tematu dlatego też opisze poniekąd swój problem z automatycznymi światłami.
Samochód z 2009 roku
Wyjeżdżam rano z domu, przełącznik na AUTO godzina około 7:30 także szaro, buro
Automatyczne długie aktywne, wiadomo w mieście się nie zmieniają, działa doświetlanie zakrętów
Problem zaczyna się na powrocie z pracy około godziny 18:00 gdy jest już ciemno
Od startu automatyczne długie są nieaktywne, potrafią tylko na chwilę się aktywować najczęściej gdy stroje na światłach po czym od razu się dezaktywują wtedy nie działa też doświetlanie zakrętów.
Moje pytanie brzmi czy jest to normalne zachowanie tego układu?
Błędów żadnych auto nie zgłasza jedynie czasami komunikat z prawej lampy o świetle mijania jednak to świeci zawsze ok
Pozdrawiam!
Temat załatwiony, wymieniłem przełącznik od świateł. Dotychczasowy był z angola i mi się nie podobało że jest odwrotnie zamontowany.
Po montażu nowego używanego cały system AFL działa prawidłowo
Pozdrawiam!
Samochód z 2009 roku
Wyjeżdżam rano z domu, przełącznik na AUTO godzina około 7:30 także szaro, buro
Automatyczne długie aktywne, wiadomo w mieście się nie zmieniają, działa doświetlanie zakrętów
Problem zaczyna się na powrocie z pracy około godziny 18:00 gdy jest już ciemno
Od startu automatyczne długie są nieaktywne, potrafią tylko na chwilę się aktywować najczęściej gdy stroje na światłach po czym od razu się dezaktywują wtedy nie działa też doświetlanie zakrętów.
Moje pytanie brzmi czy jest to normalne zachowanie tego układu?
Błędów żadnych auto nie zgłasza jedynie czasami komunikat z prawej lampy o świetle mijania jednak to świeci zawsze ok
Pozdrawiam!
Temat załatwiony, wymieniłem przełącznik od świateł. Dotychczasowy był z angola i mi się nie podobało że jest odwrotnie zamontowany.
Po montażu nowego używanego cały system AFL działa prawidłowo
Pozdrawiam!