Po uruchomieniu silnika kierunkowskazy na desce migają 10 razy. Z tego co znalazłem w necie, Insignia chce mi coś powiedzieć. Niestety nie mam pojęcia co. Odczyt błędów CarSkanerem nic nie wykazał, to znaczy były stare błędy składu mieszanki, po czyszczeniu DPF-u. Również nie powodowało tego niedopięcie haka (częsta przyczyna).
Tak więc nadal nie wiem. Gdzieś też znalazłem, że niektóre modele migają kierunkowskazami, kiedy temperatura jest poniżej zera. Co o tym myślicie? Mieliście już coś takiego?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuMiganie 10x kierunkowskazami na desce
-
Mariusz10
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Kraków
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
-
gosc
- Forumowicz
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Koszalin
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Miganie 10x kierunkowskazami na desce
A żarówki doświetlania zakrętów oraz kierunkowskazów z przodu i z tyłu nie są przepalone? Sprawdź po zmroku czy wszystko działa prawidłowoMariusz10 pisze: ↑5 gru 2025, o 16:18Po uruchomieniu silnika kierunkowskazy na desce migają 10 razy. Z tego co znalazłem w necie, Insignia chce mi coś powiedzieć. Niestety nie mam pojęcia co. Odczyt błędów CarSkanerem nic nie wykazał, to znaczy były stare błędy składu mieszanki, po czyszczeniu DPF-u. Również nie powodowało tego niedopięcie haka (częsta przyczyna).
Tak więc nadal nie wiem. Gdzieś też znalazłem, że niektóre modele migają kierunkowskazami, kiedy temperatura jest poniżej zera. Co o tym myślicie? Mieliście już coś takiego?
-
Mariusz10
- Nowicjusz
Mam Seo Canblue na szynie Can, ale zawsze go miałem i kierunkowskazy na desce po odpaleniu silnika nie mrugały. Jak wchodzę w diagnostykę Seo Canblue po połączeniu telefonu przez bluetooth wszystko jest ok. Żarówki wszystkie sprawdziłem. O tym pomyślałem na samym początku. Jednak z opisów wynika, że jak są spalone żarówki, to albo kierunkowskazy migają szybciej, albo jest komunikat. Tu natomiast nie mrugają kierunkowskazy tylko same kontrolki na desce.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Na początek to odłącz aku na 15min. Insignie mają tak, że gdy jest wilgotno to ich elektronika zachowuje się przedziwnie i w sposób niewytłumaczalny.
-
gosc
- Forumowicz
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Koszalin
Jak masz zabezpieczenie na szynie Can to wymień baterie w breloczku. To miganie kierunkami to info, że kończy się bateria.
-
Mariusz10
- Nowicjusz
Dzięki za pomoc. To miganie 10x migaczami na desce rzeczywiście oznaczało przy Seo CanBlue na szynie Can słabą baterię w breloczku. Już nic nie mruga po wymianie baterii. Wystarczyło też zaglądnąć do stanu breloczka przez aplikację w telefonie. Pozdrawiam.