czas na malutkie podsumowanie:
1. auto ma już/dopiero 1000km (niecofane:)) przebiegu. 2 tankowania za mną - zwraca uwagę niewielki bak - 50L. Spodziewałem się spalania w okolicach 9-10L/100km a oscyluje w 7,5L/100km na tej samej trasie co robiłem insignią - tutaj jestem mile zaskoczony.
2. auto-start-stop - masakra jakaś, dobrze, że to można wyłączyć - w mieście gasi silnik przy każdym zatrzymaniu, kilka razy miałem już sytuację, że dojeżdżam do skrzyżowania, czerwone światło, auto hold w skrzyni powoduje, że nie muszę trzymać hamulca więc się bawię wyświetlaczem, silnik gaśnie, światło robi się zielone to ja na gaz a on nie jedzie

Więc odruchowo wciskam gaz mocniej a wtedy dsg daje takiego kopa w plecy, że się można śliną zakrztusić...muszę to wypracować

.
3. DCC - fajne te tryby jazdy, wydaje mi się, że bardziej się utwardza zawieszenie niż to było w Isi na sporcie. Dodatkowo niesamowity jest ten progresywny układ kierowniczy - na parkingu 1,5 obrotu do pełnego skrętu kół.
4. Dostęp bezkluczykowy jest dziwny...można otworzyć golfa albo oba drzwi przednie albo bagażnik, ale już tylne drzwi nie reagują...głupio jest zwłaszcza z dzieckiem - musisz najpierw podejść do przednich drzwi, otworzyć auto a potem dopiero do tyłu...no chyba, że z pilota ale pilot gdzieś w torbie

5. białe auto jest fajne

zdecydowanie dłużej jest czyste niż czarne...chociaż nawet w 1/10 nie miażdzy tak wyglądem jak czysta czerń.
6. przyciemnienie seryjne tylnych szyb to jakaś komedia...myślałem, że będzie przynajmniej 70% a tam jest 35%, ledwo widać, że są ciemniejsze.
7. Fotele wygodne, chociaż Isia miała więcej regulacji i chyba bardziej twarde w pozytywnym znaczeniu.
8. cały czas czekam na test xenonów z doświetlaniem - do tej pory tylko w dzień jeździłem...
Stay tuned
-- 9 paź 2015, o 19:06 --
gonimy króliczka dalej

30mm Eibach wjechał, gofer siadł równo...
-- 5 kwi 2016, o 20:37 --
nowe koło: