--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Usterka w elektryce

XGrzesX
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2015
Miasto:

Re: Usterka w elektryce

Post autor: XGrzesX » 30 maja 2015, o 16:01

joszka pisze:No i jest sprawca zamieszania! Czujnik cisnienia opon tył,umieszczony pod zderzakiem tylnym miał zaśniedziałą płytkę i dawał sie we znaki.Płytka wymieniona-alarm sie nie włącza samochód puki co stoi jeszcze w ASO ( do jutra) i zostanie zwrócony.
Elektryk twierdzi,że czujnik tylnych opon jest w tym samym układzie co podświetlenie konsoli środkowej-czy można to sprawdzić?
Ps : Dziwne dla mnie jest zabezpieczenie czujnika ciśnienia opon narażonego na kontakt z wilgocią w związku z jego umieszczeniem pod zderzakiem- to na pewno nie jest hermetyczne pudełeczko.
Przesłałem Twoją odpowiedź właśnie do mojego ASO. U mnie jakiś czas temu pojawił się problem z włączającą się syreną alarmową i dodatkowo pali się kontrolka awarii systemu kontroli ciśnienia w oponach. Wygląda na to, że w mojej Chinsigni wystąpił ten sam problem co u Ciebie a ASO nie potrafiło zdiagnozować.
Czy sam demontaż zderzaka jest ryzykowny, może ASO coś uszkodzić ? Pytam bo już mi się niedobrze robi jak pomyślę, że znowu mam z tym badziewiem jechać do serwisu.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2015, o 20:30 przez XGrzesX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Putridum
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2010
Miasto: Warszawa
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Usterka w elektryce

Post autor: Putridum » 30 maja 2015, o 17:36

proponuję podszkolić język polski(PISANIE).

-- 30 maja 2015, o 18:39 --
XGrzesX pisze:
joszka pisze:No i jest sprawca zamieszania! Czujnik cisnienia opon tył,umieszczony pod zderzakiem tylnym miał zaśniedziałą płytkę i dawał sie we znaki.Płytka wymieniona-alarm sie nie włącza samochód puki co stoi jeszcze w ASO ( do jutra) i zostanie zwrócony.
Elektryk twierdzi,że czujnik tylnych opon jest w tym samym układzie co podświetlenie konsoli środkowej-czy można to sprawdzić?
Ps : Dziwne dla mnie jest zabezpieczenie czujnika ciśnienia opon narażonego na kontakt z wilgocią w związku z jego umieszczeniem pod zderzakiem- to na pewno nie jest hermetyczne pudełeczko.
Przesłałem Twoją odpowiedź właśnie do mojego ASO. U mnie jakiś czas temu pojawił się problem z włączającą się syreną alarmową i dodatkowo pali się kontrola awarii systemu kontroli ciśnienia w oponach. Wygląda na to, że w mojej Chinsigni wystąpił ten sam problem co u Ciebie a ASO nie potrafiło zdiagnozować.
Czy sam demontaż zderzaka jest ryzykowny, może ASO coś uszkodzić ? Pytam bo już mi się niedobrze robi jak pomyślę, że znowu mam z tym badziewiem jechać do serwisu.
co do programowania kluczyka to każdy kolega mający op-com'a zaprogramuje ci kluczyk - w ASO koszt około 400 złotych

Isia

Dziwne zachowanie auta

Post autor: Isia » 11 sie 2015, o 21:47

Witam dzisiaj rano przy próbie odpalenia auta wuówietlił się komnikat błąd czujnika parkowania i sprawdź system stabilizacji track i daje síę odpalić auta rozrusznik wokół nie kręci nie działa równieź otwieranie klapy bagaźnika po odłączenie masy na trochę auto odpala zero błędów na wyświetlaczu leczproblem powraca miał ktoś coś takiego

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Re: Dziwne zachowanie auta

Post autor: yerry » 11 sie 2015, o 21:48

Tak. Akumulator do wymiany pewnie.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Isia

Re: Dziwne zachowanie auta

Post autor: Isia » 12 sie 2015, o 21:21

Witam chyba doszedłem odpowiada za to przekaźnik w skrzynce w komorze silnika

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”