Przesłałem Twoją odpowiedź właśnie do mojego ASO. U mnie jakiś czas temu pojawił się problem z włączającą się syreną alarmową i dodatkowo pali się kontrolka awarii systemu kontroli ciśnienia w oponach. Wygląda na to, że w mojej Chinsigni wystąpił ten sam problem co u Ciebie a ASO nie potrafiło zdiagnozować.joszka pisze:No i jest sprawca zamieszania! Czujnik cisnienia opon tył,umieszczony pod zderzakiem tylnym miał zaśniedziałą płytkę i dawał sie we znaki.Płytka wymieniona-alarm sie nie włącza samochód puki co stoi jeszcze w ASO ( do jutra) i zostanie zwrócony.
Elektryk twierdzi,że czujnik tylnych opon jest w tym samym układzie co podświetlenie konsoli środkowej-czy można to sprawdzić?
Ps : Dziwne dla mnie jest zabezpieczenie czujnika ciśnienia opon narażonego na kontakt z wilgocią w związku z jego umieszczeniem pod zderzakiem- to na pewno nie jest hermetyczne pudełeczko.
Czy sam demontaż zderzaka jest ryzykowny, może ASO coś uszkodzić ? Pytam bo już mi się niedobrze robi jak pomyślę, że znowu mam z tym badziewiem jechać do serwisu.